Νέα

2018-01-05 23:03

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

«Ιάκωβος Ναυπλιώτης»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας καλεί τα μέλη του Ιεροψάλτες  την Τρίτη  09  Ιανουαρίου 2018 και ώρα  07:00μ.μ (το απόγευμα) στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άργους ευλογούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας  κ. Νεκταρίου.

2017-11-02 23:09

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσία της χορωδίας μας στο Διεθνές Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής (ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2017) που διοργάνωσε η ομοσπονδία Συνδέσμων ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ Ελλάδας.
Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ.Γρηγόριο Νταραβάνογλου για την πολύτιμη βοήθεια του.

 

2017-10-26 23:38

Η τελευταία πρόβα της χορωδίας μας 26/10/17 για την εκδήλωση της ΟΜ.Σ.Ι.Ε στις 1/11/17 στο Θέατρο Πολιτών στο Περιστέρι.
Ευχαριστούμε θερμά τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη και χοράρχη της χορωδίας κ.Γρηγόριο Νταραβάνογλου για την πολύτιμη βοήθεια του, όπως επίσης και τους συναδέλφους Ιεροψάλτες που βοήθησαν να στηθεί η χορωδία.

 

 

2017-10-24 23:54

Η  Ιερά Μητρόπολις Αργολίδος με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Νεκταρίου, στα πλαίσια της διαφυλάξεως, διατηρήσεως και διαδόσεως της πατρώας ψαλτικής τέχνης, όπως αυτή διασώθηκε ανά τους αιώνες έως σήμερον και η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος τής Εθνικής καί Πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και στα πλαίσια της μουσικής εκπαιδεύσεως και ειδικής καταρτίσεως των ενδιαφερομένων να διακονήσου...ν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως, ίδρυσε Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η έδρα της Σχολής θα βρίσκεται στο Ναύπλιο στο ισόγειο του κτιρίου που εκπέμπει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, επί των οδών Ευαγγελιστρίας και Ηρακλείου, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, και τμήματα της Σχολής θα λειτουργήσουν επίσης στο Αργος και στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου, για άνδρες και γυναίκες και μπορούν να φοιτήσουν όσοι έχουν υπερβεί το 10ο έτος της ηλικίας τους, χωρίς νά καθορίζεται ανώτατο ηλικιακό όριο εγγραφής.

Τη Σχολή θα στελεχώσουν Πρωτοψάλτες - Καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής με γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο της Πράξεως και Θεωρίας Αυτής με την καθοδήγηση του κ. Διαμαντή Μαυραγάνη, Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κων/λεως, Μουσουργού και ειδικού Μουσικού Συμβούλου, και τη Δ/νση του κ. Δημητρίου Παπαγεωργίου, Αρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κων/λεως, Καθηγητού - Πρωτοψάλτου.

Η φοίτηση είναι υποχρεωτική, πενταετής και σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα Πτυχία, τα οποία θα χορηγεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Εγγραφές πραγματοποιούνται από 1ης Σεπτεμβρίου έως και 10ης Οκτωβρίου 2017.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως καθημερινώς εκτός Σαββάτου καί Κυριακής από 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στα τηλέφωνα 2752029737, 2752028645 και στη γραμματεία της Σχολής από 18:00 έως 20:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 2752024522

 

2016-01-22 19:12

Ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Αργολίδας «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγ. Ειρήνης Νέας Κίου Αργολίδας, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, ευλογούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου. Το παρόν τους έδωσαν όλοι ανεξαιρέτως οι Ιεροψάλτες του νομού. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου των Ιεροψαλτών Γ.Δαρλάση και στη συνέχεια με την ομιλία του Μητροπολίτου Αργολίδας προς τους Ιεροψάλτες. Μετά το πέρας της κοπής της πίτας, ακολούθησε Γενική Συνέλευση, με συζήτηση και προβληματισμούς πάνω σε καίρια θέματα της τάξης των ιεροψαλτών. Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο Ιεροψάλτης Νικ.Καραχάλιος. Ο Μητροπολίτης Αργολίδος δώρισε σε όλους τους Ιεροψάλτες το καινούργιο του βιβλίο με τίτλο "Ψαλώ τω Θεώ μου ή τω εαυτώ μου; "

2014-07-20 10:58

 

Στα πλαίσια των ποικίλων εκδηλώσεων προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, με τον τίτλο «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ» πραγματοποιήθηκε, το εσπέρας της Κυριακής 22-6-2014 στα προπύλαια του Ι. Καθεδρικού Ναού του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών με την συνεργασία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ».

Στην Εκδήλωση συμμετείχαν η Βυζαντινή Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» υπό την διεύθυνση του Θεολόγου, φιλολόγου και μουσικολόγου κ. Γεωργίου Β. Καραγιάννη, η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών «ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΝ ΜΕΛΟΣ», υπό την διεύθυνση του χοράρχη, Πρωτοψάλτου του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κυπριάδου – Γαλατσίου, κ. Νικολάου Δημητρακόπουλου και η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του χοράρχη, Πρωτοψάλτου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, κ. Αναστασίου Γκιούλη.

Έψαλλαν Εκκλησιαστικούς ύμνους, αξιόλογα Βυζαντινά Μουσικά μαθήματα, παλαιών αλλά και νέων συνθετών, μεταρσιώνοντας το σύνολο των ακροατών, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες για πνευματική ανάταση των φιλόμουσων, που κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο, εγκλιματίζοντάς τους συνάμα στο πνεύμα των Λατρευτικών

Την ωραία αυτή Εκδήλωση, έκλεισε ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος, ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε τις πολυμελείς Χορωδίες για την παρουσία τους, απέδωσε τιμητικές πλακέτες στις προσκεκλημένες Χορωδίες ως και συμβολικά δώρα, έχοντα σχέση με τον Απόστολό Άγιο Παύλο και την Ι. Μητρόπολη Κορινθίας, στους Χοράρχες.

 


2014-03-28 16:47Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου στις 20 Ιανουαρίου 2014 έγινε η πρώτη συνάντηση των Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Νεκτάριο. Κατά την συνάντηση, ο Μητροπολίτης γνωρίστηκε με όλους τους ιεροψάλτες και τους απηύθυνε τις ευχές του και τις νουθεσίες του. Επί τη ευκαιρία της σύναξης αυτής, ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Το παρών τους έδωσαν σχεδόν όλοι οι Ιεροψάλτες της Ι.Μ. Αργολίδος, καθώς φίλοι και συνεργάτες του Συνδέσμου. Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γεώργιος Δαρλάσης ευχαρίστησε όλους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή και σαν ένδειξη τιμής προς τον Μητροπολίτη πρόσφερε, εκ μέρους του Συνδέσμου, αναμνηστική πλακέτα. Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε με αγάπη τις παραινέσεις του σε όλους και ευχήθηκε το αναλόγιο να αποτελέσει για όλους τους Ιεροψάλτες εφαλτήριο Σωτηρίας.

 

2014-01-16 21:30

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 

«ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Προς όλους τους Ιεροψάλτες των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος

Αξιότιμοι συνάδελφοι,
Σας προσκαλούμε στην πρώτη συνάντηση των Ιεροψαλτών  με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου 2014  ημέρα Δευτέρα και ώρα 7 μ.μ.  στην αίθουσα του ιερού ναού  Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

Κατά την ως άνω συνάντηση,  θα γνωριστεί ο Μητροπολίτης μας με όλους τους ιεροψάλτες,  όπου θα απευθύνει τις ευχές του,  αλλά και τις νουθεσίες του.

Επίσης, επί τη ευκαιρία αυτή, ο Σύνδεσμος θα κόψει και την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

 Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται όχι μόνο σε όλους του ιεροψάλτες της Ι.Μ.Αργολίδος, εγγεγραμμένους ή μη,  αλλά και στους βοηθούς και συνεργάτες αυτών .

Η παρουσία όλων κρίνεται απολύτως απαραίτητη.
 

ΜΕΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ

Το ΔΣ

 

2013-11-28 20:38

ΛΟΓΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΥΠΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΑΡΛΑΣΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 
«Καλωσορίζουμε τον νέο μας θρησκευτικό ηγέτη, με αισθήματα χαράς και συγκίνησης και τον υποδεχόμεθα σήμερα 24 Νοεμβρίου 2013 ημέρα της ενθρόνισής του.
«Σεβασμιώτατε, σε μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων, μέσα σε μία σύγχρονη Βαβέλ, όπου οι προσδοκίες των ανθρώπων παραμένουν  ανεκπλήρωτες,  χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο τον  καλό και παρηγορητικό λόγο της αγάπης, την ενεργή ενίσχυση και στήριξη της εκκλησίας μας ώστε να αυτή να παραμένει φωτεινός φάρος στα δύσκολα και δυσεπίλυτα προβλήματα του σημερινού ανθρώπου. Σήμερα έχουμε ανάγκη όλοι μας από άξιους ποιμενάρχες, ακλόνητους πηδαλιούχους  στο τιμόνι της αλήθειας και της αγάπης.

 
Αναλογιζόμαστε,  πόσο  βαρύ και συγχρόνως άγιο και πνευματικό είναι το έργο που αναλαμβάνετε και θα επιτελείτε από σήμερα, το έργο του Μητροπολίτου Αργολίδος, του Ποιμενάρχη της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Εμείς οι ιεροψάλτες της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος από κοινού με τους ευλαβέστατους κληρικούς μας, σας διαβεβαιώνουμε  ότι θα είμεθα  θερμοί συμπαραστάτες και συνεργάτες στο πολυσχιδές λειτούργημά σας, στο δε πρόσωπό σας θα βλέπουμε πάντα τον στοργικό Επίσκοπό μας, τον Σύμβουλο σε όλα τα προβλήματά μας, τον  Στοργικό μας Πατέρα,  υποσχόμενοι ότι, μαζί σας θα προχωρούμε στον αγώνα τον καλό.
 
Ευχόμεθα  ο Άγιος  Θεός να  σας στηρίζει, η  χάρη του  να  σας επισκιάζει  και  οι  ευλογίες  του  ως  φωτεινός φάρος  να  επιβεβαιώνουν την  παρουσία  Του στη διακονία σας.
                                                            "ΑΞΙΟΣ" !!!!!!!!
 
                                    Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας
                                                            Ο Πρόεδρος

                                                      Γεώργιος Δαρλάσης

2013-11-25 22:37

https://argolikeseidiseis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_1988.html

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα έγινε η ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου Αντωνόπουλου και στη πόλη του Άργους , Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013. Τον μητροπολίτη υποδέχθηκε ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Αργολίδος, ο Μαντινείας και Κυνουρίας  Αλέξανδρος καθώς κι ο Δήμαρχος  Άργους  κ.Δημήτριος Καμπόσος. Στην τελετή της ενθρονίσεως παρών ήταν ο  Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ.κ.Συμεών, ο  Μητροπολίτης  Ιλιού, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ.Αθηναγόρας και ο επίσκοπος Επιδαύρου κ.κ.Καλλίνικος, ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές αρχές του τόπου καθώς και πολύς κόσμος από όλη την επαρχία του Άργους. Η υποδοχή έλαβε χώρα  στην είσοδο της πόλης του Άργους και κατόπιν εν πομπή  στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου όπου τελέσθηκε η ακολουθία της Ενθρονίσεως. Ο Σεβασμιώτατος ενδεδυμένος τον Αρχιερατικό Μανδύα και κρατώντας την Αρχιερατική Ράβδο ανήλθε  στον Αρχιερατικό  θρόνο ενώ το ποίμνιο φώναζε «Άξιος, Άξιος». Η όλη τελετή της ενθρονίσεως, έγινε σε μία ατμόσφαιρα φορτισμένη από έντονη συγκίνηση. Ο νέος μητροπολίτης  Αργολίδος, τόνισε μεταξύ άλλων ,στον ενθρονηστήριο λόγο του για το μεγάλο έργο του προκατόχου του, Μακαριστού Μητροπολίτη Ιακώβου καθώς για τον εξαίρετο χαραχτήρα του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου. Κατά την τελετή ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δ. Καμπόσος καλωσόρισε τον νέο Μητροπολίτη και του τόνισε πως είναι άξιος συνεχιστής του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους. Το μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ Νεκτάριο  καλωσόρισε κι ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος κ. Χειβιδόπουλος καθώς κι ο πρωτοπρεσβύτερος και πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής. Μετά το πέρας της τελετής ο Μητροπολίτης Αργολίδος δέχτηκε τις ευχές των πιστών.

 

2013-11-25 22:03

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα έγινε η ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτη Αργολίδος κ.Νεκταρίου Αντωνόπουλου στο Ναύπλιο, Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013. Τον μητροπολίτη υποδέχθηκε ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Αργολίδος, ο Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ.Αλέξανδρος καθώς και ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ.Δημήτριος Κωστούρος.  Στην τελετή της ενθρονίσεως ήταν κι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος Β΄, πλειάδα Αρχιερέων ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές αρχές του τόπου καθώς και πολύς κόσμος από την Θήβα, την Αθήνα και τα Καλάβρυτα.

Η υποδοχή έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου όπου τελέσθηκε η ακολουθία της Ενθρονίσεως. Ο Σεβασμιώτατος ενδεδυμένος τον Αρχιερατικό Μανδύα και κρατώντας την Αρχιερατική Ράβδο ανήλθε στον Αρχιερατικό θρόνο ενώ το ποίμνιο φώναζε «Άξιος, Άξιος». Η όλη τελετή της ενθρονίσεως, έγινε σε μία ατμόσφαιρα φορτισμένη από έντονη συγκίνηση. Ο νέος Μητροπολίτης Αργολίδος, εμφανώς συγκινημένος και φορτισμένος, τόνισε μεταξύ άλλων, στον ενθρονιστήριο λόγο του για το μεγάλο έργο του προκατόχου του, Μακαριστού Μητροπολίτη Ιακώβου, καθιστώντας σαφές ότι αυτό θα συνεχιστεί. Εξέφρασε το θαυμασμό του για τη σπάνια φυσική ομορφιά της περιοχής και τόνισε πως θα κάνει ότι είναι δυνατό για τον λαό της Αργολίδος.

 


 

2013-10-20 18:09

                                            

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τελέστηκε την  Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 η χειροτονία του νέου εψηφισμένου  Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου Αντωνόπουλου στο μητροπολιτικό ναό του  Αγίου  Διονυσίου στην Αθήνα.

Την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος παρουσία πλειάδας  αρχιερέων. Δάκρυα κυλούσαν στα μάτια των πιστών, κατά τη διάρκεια της συγκινητικής ομιλίας του νέου Μητροπολίτη Αργολίδος.

Ο νέος μητροπολίτης κ.κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αγίους Αρχιερείς, την Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία τον τίμησε με την  ψήφο τους, τους κληρικούς, μοναχούς και μοναχές της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, την αδελφότητα της μονής Σαγματά, τους απλούς πολίτες, ζητώντας όσους στεναχώρησε κατά την διακονία του να τον συγχωρέσουν.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος Ιερώνυμος απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη τόνισε: " Η Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας σε επέλεξε για να ποιμάνεις την ιστορική Μητρόπολη Αργολίδος, εκεί που πέρασαν άξιοι Μητροπολίτες και στάθηκαν άξιοι απέναντι στο ποίμνιο τους".

Ο νέος μητροπολίτης Αργολίδος είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και ο άνθρωπος που έκανε γνωστό στην Ελλάδα τον Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως της Κριμαίας. Μερικά από τα βιβλία του είναι: «Αρχιεπίσκοπος Λουκάς -Αρχιεπίσκοπος Λουκάς Βόινο – Γιασενέτσκι, ένας άγιος ποιμένας και γιατρός χειρουργός 1877- 1961», «Ταχύς εις βοήθειαν… Τα θαύματα του Αγίου Λουκά σήμερα», «Επιστροφή», «Ο στάρετς Σεραφείμ της Βύριτσα 1866-1949», «Ιερομόναχος Αθανάσιος Χαμακιώτης 1891-1967», «Μέσα στους ανθρώπους εξορίστηκα –Συνοδοιπορία με τα παιδιά του πουθενά και του κανένα», «Υπεύθυνοι για όλα» και τα νέα βιβλία για τον Άγιο Λουκά Κριμαίας «Συνοδοιπορία με τον Άγιο Λουκά», Τόμοι Α΄, Β΄, Γ΄ και το Λεύκωμα «Αγάπησα το Μαρτύριο».

Παρών στην χειροτονία του μητροπολίτη ήταν ο υπουργός ΥΠΕΚΑ κ.Ιωάννης Μανιάτης, ο  υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος κ.Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλίου κ.Δημήτριος Κωστούρος.

 

2013-10-19 00:00

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ,   Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

 Νέος Μητροπολίτης Αργολίδος εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά , Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013. Συνήλθε σε τέταρτη τακτική Συνεδρία η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. Κατόπιν και μετά τα πρακτικά ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την πλήρωση της κενής θέσης της Μητροπόλεως Αργολίδος.  Στην πρώτη ψηφοφορία για την κατάρτιση του τριπροσώπου έλαβαν: 45 ψήφους ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος, 55 ψήφους ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος και  9 ψήφους ο αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Γιακουμάκης. Στην δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Μητροπολίτη Αργολίδος έλαβαν ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος 22 ψήφους και ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος 55 ψήφους.  Έπειτα και κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη, ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Αργολίδος έδωσε το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Πετράκη, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, επί παρουσία πολλών Ιεραρχών, Κληρικών και Λαϊκών Χριστιανών. Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη θα τελεσθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 στον Ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη στην Αθήνα. Ο νέος Μητροπολίτης θα ενθρονιστεί στην Αργολίδα μόλις ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και η σχετική ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί από τον Τοποτηρητή Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο.

 

2013-10-15 23:34

                                  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ                                                                                                  ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ                                                                                                                    ΑΡΓΟΣ 1979

Ύστερα από τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ»  της 13ης Οκτωβρίου 2013, εξελέγη και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έχει ως εξής: Πρόεδρος: Γεώργιος Ευαγ. Δαρλάσης, Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Παναγ. Δέδες, Γεν. Γραμματέας: Παναγιώτης Κων. Καραχάλιος, Ταμίας: Αθανάσιος Αναστ. Κολιάτσης  και μέλος: Παναγιώτης Κων.Γαλάνης. Την Εξελεγκτική Επιτροπή απαρτίζουν οι: Γεώργιος Φίλης, Νικόλαος Βλογιάρης και Παναγιώτης Τσούλος. Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Ιεροψαλτών Ελλάδος εξελέγησαν οι: Γεώργιος Δαρλάσης,  Ιωάννης Δέδες και Παναγιώτης Καραχάλιος.                                                                            

                                                                   Εκ του Συνδέσμου

2013-10-06 12:37

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ                                                                                                   «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ»                                                                    30-9-2013     

Αριθμ.πρωτ. 12

                         Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η  

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ                                          

Αγαπητέ συνάδελφε,

 σε  π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε  στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, που θα γίνει στο Άργος  στις 9 Οκτωβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα της Χριστιανικής Ενώσεως Άργους, όπου και τα γραφεία του Συνδέσμου μας.             

                             ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

              ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ (Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013, ώρα 6 μ.μ.)

1. Απολογισμός πεπραγμένων απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου

2. Οικονομικός απολογισμός-έγκριση προϋπολογισμού νέου έτους

3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

4. Κριτική και έγκριση λογοδοσίας

Τροποποίηση άρθρων του καταστατικού και λοιπά άλλα θέματα.

Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο Δ.Σ., Εξελεγκτική Επιτροπή και Αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία Ιεροψαλτών Ελλάδος.

  ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ (Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, από ώρες 11 π.μ. έως 3.00΄ μ.μ.)

Αρχαιρεσίες (εκλογές) για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για την Ο.Μ.Σ.Ι.Ε.

Σε περίπτωση μη απαρτίας στις 9 Οκτωβρίου 2013, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί το Σάββατο, (12 Οκτωβρίου 2013) την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο και με τα αυτά θέματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τυχόν εγγραφές νέων μελών και υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη   9 Οκτωβρίου 2013, ημέρα της Γ. Συνέλευσης.-                                   

                                        Για το Σύνδεσμο

      Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

   Γεώργιος Δαρλάσης                                               Γεώργιος Μαστής

2013-05-31 23:30
Ψήφισμα του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ»

Ετικέτες ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας, με την αναγγελία της κοιμήσεως του Μητροπολίτη Αργολίδας Κυρού Ιακώβου του Β΄, συνήλθε εκτάκτως σήμερα 26-3-2013 και εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα.
ΨΗΦΙΣΜΑ
1) Η Ιεροψαλτική οικογένεια Θρηνεί την απώλεια του σεβαστού ιεράρχη της. Την απώλεια του πνευματικού της πατέρα. Του Μακαριστού Μητροπολίτη και Ποιμενάρχη μας Κυρού Ιακώβου του Β΄.
2) Απεφασίσθη να παραστούν το Δ.Σ. και όλοι οι ιεροψάλτες της Μητροπόλεως Αργολίδας στην εξόδιο ακολουθία.
3) Να κατατεθεί στη μνήμη του συμβολικό ποσό στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας.
4) Το παρόν να δημοσιευθεί στα Μ.Μ.Ε. του νομού

 

Εκ του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας

 

2013-05-31 23:20

Εκδηλώσεις / Ανακοινώσεις

xristougenna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012, στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό ΑΓ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Ναυπλίου, πραγματοποιήθηκε , υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, μουσικολογική εκδήλωση με βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς ύμνους των Χριστουγέννων από την πολυμελή βυζαντινή χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» υπό τη διεύθυνση του καθηγητή και μουσικολόγου κ. Γεωργίου Καραγιάννη. Την ανάλυση των ύμνων , έκανε ο Νομικός Νώντας Σκοπετέας . Παρών στην εκδήλωση και ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος.

 

https://2.bp.blogspot.com/-UkbxdDX03vM/UMWspkmDdkI/AAAAAAAAJqA/8DzgZiNa2T8/s1600/ARGOS_FESTIBAL_MOUSIKHS1.jpg

6ο Διήμερο Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής
Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών, η Κ.Ε.Δ.Α.Μ, η Π.Ε. Αργολίδας και ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Αργολίδας «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» συνδιοργάνωσαν  στο Άργος το «6ο ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» με τη συμμετοχή πέντε (5) χορωδιών και μουσικών σχημάτων, το φεστιβάλ  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μπουσουλοπούλειου του Α΄ Γυμνασίου Άργους.
Την πρώτη ημέρα Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012  εμφανίστηκαν οι βυζαντινές χορωδίες: 1) Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ «ΦΩΝΕΣ ΑΣΜΑΤΩΝ» με χοράρχη τον πρωτοψάλτη κ.Ευάγγελο Σφακιανάκη και 2) Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» με χοράρχη τον καθηγητή και μουσικολόγο κ. Γεώργιο Καραγιάννη, όπου  παρουσίασαν  πρόγραμμα με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους . Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας  τιμήθηκε  ο κ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ πρώην Άρχων Β΄ Δομέστικος της Μ.τ.Χ.Ε., πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγ.Σπυρίδωνος Αιγάλεω Αθηνών και Χοράρχης της χορωδίας του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως.  Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας   παρουσίασε  ο κ.Νώντας Σκοπετέας, νομικός . Την δεύτερη ημέρα Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 εμφανίστηκαν  οι χορωδίες: 1) Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ - παραρτήματος Άργους, με χοράρχη τον κ. Ι. Χαβιαρτλή,  2) Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ναυπλίου «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ» με χοράρχη τον κ. Κ.Ρούτουλα  και 3) η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ, με χοράρχη τον ίδιο, όπου  παρουσίασαν  πρόγραμμα με δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, από διάφορες περιοχές της Ελλάδος . Την δεύτερη ημέρα  τιμήθηκε  ο κ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Μουσικοδιδάσκαλος, Συγγραφέας, Πρόεδρος και Χοράρχης του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας.  Το πρόγραμμα  παρουσίασε  η Θεολόγος κ. Δήμητρα Μποζιονέλου-Χουντάλα .  Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε πλήθος  πολιτών από Ναύπλιο και Αργος . Παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος , ο βουλευτής Αργολίδος Ι. Ανδριανός , ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ πατέρας Γεώργιος Σελλής ,ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος ,ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ κ. Γκαβούνος, ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Κρίγκος , οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Κωτσοβός και Δ. Πλατύς κ.α

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
«ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ»

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Σας προσκαλούμε  την Δευτέρα 9-1-2012 και ώρα 19.00΄  στο Άργος επί της οδού Κοφινιώτου αριθμ. 23,  να παρευρεθείτε στην από κοινού κοπή της πίτας των μελών του Συνδέσμου μας με τα μέλη της Χριστιανικής Ένωσης Άργους.
Την ως άνω εκδήλωση θα τιμήσουν  με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ.Ιάκωβος  και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου  κ.κ. Καλλίνικος.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για το Σύνδεσμο Ιεροψαλτών
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Δαρλάσης


Ιανουάριος 2011

ieropsaltes1
Την  Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19.00΄ , πραγματοποιήθηκε η από κοινού  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, του  Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» και της Χριστιανικής Ένωσης Ανδρών Άργους στην αίθουσα  επί της οδού Κοφινιώτου αριθμ.23 στο Άργος.

Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθησαν οι:  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ.κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ, ο οποίος έκοψε και την πίτα,   με τους ιερείς π.Δημήτριο Κωστόπουλο,  π.Παναγιώτη Κιντή, π. Βασίλειο Δέδε και τον ιεροδιάκονο π. Γεώργιο Ράπτη.

Κατά την εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας κ. Γεώργιος Δαρλάσης και ο Πρόεδρος της Χριστιανικής Ένωσης Ανδρών Άργους κ. Βασίλειος Ζάχος.

Επίσης, ιεροψάλτες του Συνδέσμου Ιεροψαλτών  έψαλαν εόρτιους ύμνους και κάλαντα. Οι τυχεροί που έτυχαν το φλουρί ήταν οι  κ.κ. Αντώνιος Ίσσαρης και  Κων/νος Γαλάνης, οι οποίοι έλαβαν  και τα ανάλογα δώρα - βιβλία.

Ο Θεοφιλέστατος κ.κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ έκλεισε την εκδήλωση με ευχές προς όλα τα μέλη για το νέο έτος.-


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ                                                                                ΙΑΚΩΒΟΣ  ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ύστερα από τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ»  της 24ης Οκτωβρίου 2010, εξελέγη και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Γεώργιος Ευαγ. Δαρλάσης, Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Παναγ. Δέδες, Γεν. Γραμματέας: Γεώργιος Μιχ. Μαστής, Ταμίας: Αθανάσιος Αναστ. Κολιάτσης και μέλος: Δημήτριος Πέτ. Μαυροκορδόπουλος. Την Εξελεγκτική Επιτροπή απαρτίζουν οι: Παναγιώτης Τσούλος, Γεώργιος Φίλης και Νικόλαος Βλογιάρης.

Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Ιεροψαλτών Ελλάδος εξελέγησαν οι: Γεώργιος Δαρλάσης, Γεώργιος Μαστής και Ιωάννης Δέδες.

Εκ του Συνδέσμου


                                                                          

 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αγαπητέ συνάδελφε,

σε  π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας,

που θα γίνει στο Ναύπλιο στις 21 Οκτωβρίου 2010, ημέρα Πέμπτη

και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ (Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010, ώρα 5 μ.μ.)

1. Απολογισμός πεπραγμένων απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου

2. Οικονομικός απολογισμός-έγκριση προϋπολογισμού νέου έτους

3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

4. Κριτική και έγκριση λογοδοσίας

5. Λοιπά άλλα θέματα-συζήτηση για τον ψηφισθέντα κανονισμό Ιεροψαλτών

6. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο

Δ.Σ., Εξελεγκτική Επιτροπή και Αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία

Ιεροψαλτών Ελλάδος.

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ (Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, από ώρες 12 μ.μ. έως 3.00΄ μ.μ.)

Αρχαιρεσίες (εκλογές) για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής

Επιτροπής και Αντιπροσώπων για την Ο.Μ.Σ.Ι.Ε.

Σε περίπτωση μη απαρτίας στις 21 Οκτωβρίου 2010, η Γενική Συνέλευση

θα επαναληφθεί την επομένη ημέρα Παρασκευή, (22 Οκτωβρίου 2010)

την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο και με τα αυτά θέματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τυχόν εγγραφές νέων μελών και υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

και την Εξελεγκτική Επιτροπή θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη  21 Οκτωβρίου 2010,

ημέρα της Γ. Συνέλευσης.-

Για τον Σύνδεσμο

      Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Δαρλάσης                                              Αντώνιος Ίσσαρης

 

 Ι.Ν.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Μια θαυμάσια εκδήλωση που κατά γενική ομολογία ήταν απόλυτα επιτυχημένη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ, 27 Δεκεμβρίου 2009 στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π.Ελευθέριο Μίχο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας.

Στην πνευματική αυτή εκδήλωση, έψαλε ύμνους της εορτής των Χριστουγέννων η Βυζαντινή χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος "Ιάκωβος Ναυπλιώτης", υπό τη διεύθυνση του καθηγητή και μουσικολόγου κ. Γεωργίου Καραγιάννη.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο νομικός κ. Νώντας Σκοπετέας, με την ανάλυση των ύμνων. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ.ΙΑΚΩΒΟΣ, με ευχές για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. Τίμησαν με την παρουσία τους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ.κ. Καλλίνικος, ο Νομάρχης Αργολίδας, πολλοί ιερείς της Ι.Μ. Αργολίδας, ο Νομάρχης Αργολίδας κ. Βασίλειος Σωτηρόπουλος, ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός, ο πρώην Βουλευτής κ. Γεώργιος Τσούρνος, ο Αντινομάρχης κ. Χρήστος Τσούλος, οι Αντιδήμαρχοι Ναυπλίου κ.κ. Α.Χριστόπουλος και Δ. Μπακέας, κ.α.


 

2013-05-31 23:11

 


Μια θαυμάσια εκδήλωση που κατά γενική ομολογία ήταν απόλυτα επιτυχημένη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδι, 27 Δεκεμβρίου 2009 στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π.Ελευθέριο Μίχο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας.
Στην πνευματική αυτή εκδήλωση, έψαλε ύμνους της εορτής των Χριστουγέννων η Βυζαντινή χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος "Ιάκωβος Ναυπλιώτης", υπό τη διεύθυνση του καθηγητή και μουσικολόγου κ. Γεωργίου Καραγιάννη.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο νομικός κ. Νώντας Σκοπετέας, με την ανάλυση των ύμνων. Τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ.ΙΑΚΩΒΟΣ, ο οποίος απηύθυνε ευχές για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ.κ.Καλλίνικος, ο Νομάρχης Αργολίδας, πολλοί ιερείς της Ι.Μ. Αργολίδας, ο Νομάρχης Αργολίδας κ. Βασίλειος Σωτηρόπουλος, ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός, ο πρώην Βουλευτής κ. Γεώργιος Τσούρνος, ο αντινομάρχης κ. Χρήστος Τσούλος, οι αντιδήμαρχοι Ναυπλίου κ.κ. Α.Χριστόπουλος και Δ. Μπακέας, κ.α.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα: Χορωδία Ιεροψαλτών Αργολίδας-1.jpg Εμφανίσεις: 10 Μέγεθος: 129,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα: Χορωδία Ιεροψαλτών Αργολίδας-5.jpg Εμφανίσεις: 8 Μέγεθος: 125,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα: NAUPLIO_EKDILOSH_IEROPSALTON_IEROS_NAOS_EUAGGELISTRIAS_NAUPLIOU1.jpg Εμφανίσεις: 8 Μέγεθος: 52,4 KB


 

 

2013-05-31 23:02

Η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας βρέθηκε στη Νάξο, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ», προκειμένου να συμμετάσχει στα «ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΑ 2009» που ήταν αφιερωμένα στα 200 χρόνια από το θάνατο του Αγ.Νικοδήμου του Αγιορείτου του εκ Νάξου καταγομένου.


Στην μουσικοφιλολογική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της παρασκευής 10 Ιουλίου 2009 στον πανέμορφο Ι.Ν.του Αγ.Νικοδήμου Χώρας Νάξου, προς τιμήν του αειμνήστου άρχοντος πρωτοψάλτου της Μ.Χ.Ε. Ιακώβου Ναυπλιώτη, καταγομένου από τη Νάξο, του οποίου το όνομά του φέρει επάξια ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Αργολίδας και η χορωδία του, αλλά και προς τιμήν και άλλων αειμνήστων ιεροψαλτών της Νάξου, η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας παρουσίασε ύμνους από την ακολουθία του Αγ.Νικοδήμου του Αγιορείτου, ύμνους αναστάσιμους και της Πεντηκοστής και ύμνους που έχει μελοποιήσει ο αείμνηστος άρχοντας πρωτοψάλτης της Μ.Χ.Ε. Ιάκωβος Ναυπλιώτης.


Στην αρχή της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας κ. Γεώργιος Δαρλάσης μετέφερε τις ευχές και τους χαιρετισμούς του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδας κ. κ. ΙΑΚΩΒΟΥ, καθώς και γραπτό χαιρετισμό του Νομάρχη Αργολίδας κ. Βασιλείου Σωτηρόπουλου.
Κατά την ως άνω εκδήλωση παρευρέθη και ο κ.Ιάκωβος Ναυπλιώτης, ανιψιός του αειμνήστου και τιμώμενου άρχοντος Πρωτοψάλτου Ιακώβου Ναυπλιώτη, ο οποίος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα εκ μέρους της οικογένειας.


Η εμφάνιση της χορωδίας, παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου, εντυπωσίασε το φιλόμουσο ακροατήριο της Νάξου, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις και γι’ αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στον χοράρχη – καθηγητή κ. Γεώργιο Καραγιάννη, όσο και στα μέλη της χορωδίας. Ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ.ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ, συνεχάρη τον Πρόεδρο, τον χοράρχη και τα μέλη της χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας για τους θεσπέσιους ύμνους που παρουσίασαν αλλά και για την άρτια απόδοση αυτών. Τέλος, ο πρόεδρος κ. Γ.Δαρλάσης συνεχάρη τους συνδιοργανωτές, το Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης « Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ», πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Γεώργιος Κρασσάς, καθώς και τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ, πρόεδρος του οποίου είναι ο κ.Κωνσταντίνος Καρποντίνης για την πρωτοβουλία τους αυτή να προσκαλέσουν στις φετινές εκδηλώσεις «ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΑ 2009» και να φιλοξενήσουν τη χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας στο όμορφο νησί των Κυκλάδων, τη Νάξο.
Η αποστολή των μελών και συνοδών της χορωδίας αναχώρησε από τη Νάξο με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις.


Ακολουθούν κάποια από τα μουσικά μέλη και φωτό.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα: P7100310.JPG Εμφανίσεις: 27 Μέγεθος: 1,03 MB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα: Νάξος15072009_00001.jpg Εμφανίσεις: 18 Μέγεθος: 303,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα: 7.jpg Εμφανίσεις: 9 Μέγεθος: 113,1 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα: 14.jpg Εμφανίσεις: 15 Μέγεθος: 119,5 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα: 15.jpg Εμφανίσεις: 16 Μέγεθος: 114,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα: 20.jpg Εμφανίσεις: 20 Μέγεθος: 95,8 KB

 

2013-05-27 21:50

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ

            ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ                                                             Άργος,  23-5- 2013

  "ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ"

Ταχ.Δ/νση: Κοφινιώτου 23                                                   Αριθμ.πρωτ. 9

Άργος Αργολίδας- Τ.Κ. 21200

                                   

                                                                                               

                                                    Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

          

                                    ΕΚΤΑΚΤΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

Αγαπητέ συνάδελφε,

 

Σε  π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε   σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, που θα γίνει στο  ΄Αργος  επί της οδού Κοφινιώτου αριθμ.22,  (αίθουσα της Χριστιανικής Ένωσης Νέων)   στις  5 Ιουνίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 07.00 μ.μ.   με θέματα:

1. Κανονισμός Ιεροψάλτου.  Ενημέρωση – Συζήτηση - προτάσεις.

2. Λοιπά άλλα θέματα.

  Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επομένη Τετάρτη, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο και με τα αυτά θέματα.

                                              Για το Σύνδεσμο

  Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Δαρλάσης                                                             Γεώργιος Μαστής

 

         

Σήμερα το απόγευμα σε μία κατάμεστη αίθουσα της Χριστιανικής ένωσης Άργους, ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα της ένωσης καθώς και των Ιεροψαλτών Αργολίδος. Στο σημείο υπάρχει ναΐσκος αφιερωμένος στην Μεσοπεντηκοστή, όπου και προηγήθηκε εσπερινός . Να σημειωθεί ότι ο ναΐσκος ανεγέρθηκε μετά από πρόταση του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Καλλινίκου και ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ενώσεως.

Το σημερινό κτήριο όπου στεγάζεται η Χ.Ε.Α θεμελιώθηκε στις 6 Μαΐου του 1951 από τον τότε μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Μητροπολίτη Χρυσόστομο Α΄ Ταβλαρουράκη σε οικόπεδο από δωρεά της χήρας Ευδοκία Καλαντζή στην μνήμη του μοναδικού της παιδιού Βασιλείου το οποίο σκοτώθηκε άδικα κατά τον βομβαρδισμό του Άργους το 1943.

Επίσης κάθε Δευτέρα στο χώρο αυτό από τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο πραγματοποιείται κύκλος μαθημάτων με ερμηνεία Ευαγγελικών περικοπών και ύμνων του Ψαλτηρίου. Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η χορωδία του Καθεδρικού Ναού Αγίου Πέτρου Άργους ,υπό διεύθυνση του χοράρχη κ. Ιωάννη Χαβιαρλή. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Καλλίνικος ,ο πρόεδρος των Ιεροψαλτών Αργολίδος κ. Γ. Δαρλάσης ,καθώς και ο πρόεδρος της Χριστιανικής Ένωσης κ. Ι Ζάχος.

 

2013-05-17 10:22

Aφήστε τους επισκέπτες σας να μαθαίνουν νέα και να γνωρίζουν γεγονότα στην ιστοσελίδα σας, όσο το δυνατό συχνότερα. Θα χρειαστεί να να ενημερώνετε την ιστοσελίδα σας έτσι ώστε οι επισκέπτες σας να επισκέπτονται τις σελίδες σας τακτικά, Μπορείτε να χρησιμοποείτε τις τροφοδοτήσεις RSS ώστε να παρέχετε άμεσα στους αναγνώστες σας νέα άρθρα.

2013-05-17 10:21

Η νέα μας Ιστοσελίδα ξεκίνησε από σήμερα.

Πείτε στους επισκέπτες σας για ποιο λόγο έχετε ξεκινήσει μια νέα παρουσίαση και με ποιο τρόπο τους ωφελεί. Αναφέρετε τους στόχους σας και τα πλεονεκτήματα του project σας. Προσπαθήστε εν συντομία να δώσετε στους επισκέπτες σας κίνητρα, ώστε να επανέλθουν στις σελίδες σας.

Προϊόντα: 1 - 25 από 25

Νέα

2018-01-05 23:03
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ «Ιάκωβος Ναυπλιώτης» Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου...

Ετικέτες

Η λίστα ετικετών είναι κενή.