Εκδηλώσεις / Ανακοινώσεις

2013-05-31 23:20

Εκδηλώσεις / Ανακοινώσεις

xristougenna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012, στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό ΑΓ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Ναυπλίου, πραγματοποιήθηκε , υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, μουσικολογική εκδήλωση με βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς ύμνους των Χριστουγέννων από την πολυμελή βυζαντινή χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» υπό τη διεύθυνση του καθηγητή και μουσικολόγου κ. Γεωργίου Καραγιάννη. Την ανάλυση των ύμνων , έκανε ο Νομικός Νώντας Σκοπετέας . Παρών στην εκδήλωση και ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος.

 

https://2.bp.blogspot.com/-UkbxdDX03vM/UMWspkmDdkI/AAAAAAAAJqA/8DzgZiNa2T8/s1600/ARGOS_FESTIBAL_MOUSIKHS1.jpg

6ο Διήμερο Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής
Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών, η Κ.Ε.Δ.Α.Μ, η Π.Ε. Αργολίδας και ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Αργολίδας «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» συνδιοργάνωσαν  στο Άργος το «6ο ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» με τη συμμετοχή πέντε (5) χορωδιών και μουσικών σχημάτων, το φεστιβάλ  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μπουσουλοπούλειου του Α΄ Γυμνασίου Άργους.
Την πρώτη ημέρα Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012  εμφανίστηκαν οι βυζαντινές χορωδίες: 1) Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ «ΦΩΝΕΣ ΑΣΜΑΤΩΝ» με χοράρχη τον πρωτοψάλτη κ.Ευάγγελο Σφακιανάκη και 2) Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» με χοράρχη τον καθηγητή και μουσικολόγο κ. Γεώργιο Καραγιάννη, όπου  παρουσίασαν  πρόγραμμα με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους . Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας  τιμήθηκε  ο κ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ πρώην Άρχων Β΄ Δομέστικος της Μ.τ.Χ.Ε., πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγ.Σπυρίδωνος Αιγάλεω Αθηνών και Χοράρχης της χορωδίας του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως.  Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας   παρουσίασε  ο κ.Νώντας Σκοπετέας, νομικός . Την δεύτερη ημέρα Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 εμφανίστηκαν  οι χορωδίες: 1) Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ - παραρτήματος Άργους, με χοράρχη τον κ. Ι. Χαβιαρτλή,  2) Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ναυπλίου «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ» με χοράρχη τον κ. Κ.Ρούτουλα  και 3) η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ, με χοράρχη τον ίδιο, όπου  παρουσίασαν  πρόγραμμα με δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, από διάφορες περιοχές της Ελλάδος . Την δεύτερη ημέρα  τιμήθηκε  ο κ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Μουσικοδιδάσκαλος, Συγγραφέας, Πρόεδρος και Χοράρχης του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας.  Το πρόγραμμα  παρουσίασε  η Θεολόγος κ. Δήμητρα Μποζιονέλου-Χουντάλα .  Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε πλήθος  πολιτών από Ναύπλιο και Αργος . Παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος , ο βουλευτής Αργολίδος Ι. Ανδριανός , ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ πατέρας Γεώργιος Σελλής ,ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος ,ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ κ. Γκαβούνος, ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Κρίγκος , οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Κωτσοβός και Δ. Πλατύς κ.α

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
«ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ»

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Σας προσκαλούμε  την Δευτέρα 9-1-2012 και ώρα 19.00΄  στο Άργος επί της οδού Κοφινιώτου αριθμ. 23,  να παρευρεθείτε στην από κοινού κοπή της πίτας των μελών του Συνδέσμου μας με τα μέλη της Χριστιανικής Ένωσης Άργους.
Την ως άνω εκδήλωση θα τιμήσουν  με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ.Ιάκωβος  και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου  κ.κ. Καλλίνικος.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για το Σύνδεσμο Ιεροψαλτών
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Δαρλάσης


Ιανουάριος 2011

ieropsaltes1
Την  Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19.00΄ , πραγματοποιήθηκε η από κοινού  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, του  Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» και της Χριστιανικής Ένωσης Ανδρών Άργους στην αίθουσα  επί της οδού Κοφινιώτου αριθμ.23 στο Άργος.

Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθησαν οι:  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ.κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ, ο οποίος έκοψε και την πίτα,   με τους ιερείς π.Δημήτριο Κωστόπουλο,  π.Παναγιώτη Κιντή, π. Βασίλειο Δέδε και τον ιεροδιάκονο π. Γεώργιο Ράπτη.

Κατά την εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας κ. Γεώργιος Δαρλάσης και ο Πρόεδρος της Χριστιανικής Ένωσης Ανδρών Άργους κ. Βασίλειος Ζάχος.

Επίσης, ιεροψάλτες του Συνδέσμου Ιεροψαλτών  έψαλαν εόρτιους ύμνους και κάλαντα. Οι τυχεροί που έτυχαν το φλουρί ήταν οι  κ.κ. Αντώνιος Ίσσαρης και  Κων/νος Γαλάνης, οι οποίοι έλαβαν  και τα ανάλογα δώρα - βιβλία.

Ο Θεοφιλέστατος κ.κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ έκλεισε την εκδήλωση με ευχές προς όλα τα μέλη για το νέο έτος.-


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ                                                                                ΙΑΚΩΒΟΣ  ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ύστερα από τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ»  της 24ης Οκτωβρίου 2010, εξελέγη και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Γεώργιος Ευαγ. Δαρλάσης, Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Παναγ. Δέδες, Γεν. Γραμματέας: Γεώργιος Μιχ. Μαστής, Ταμίας: Αθανάσιος Αναστ. Κολιάτσης και μέλος: Δημήτριος Πέτ. Μαυροκορδόπουλος. Την Εξελεγκτική Επιτροπή απαρτίζουν οι: Παναγιώτης Τσούλος, Γεώργιος Φίλης και Νικόλαος Βλογιάρης.

Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Ιεροψαλτών Ελλάδος εξελέγησαν οι: Γεώργιος Δαρλάσης, Γεώργιος Μαστής και Ιωάννης Δέδες.

Εκ του Συνδέσμου


                                                                          

 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αγαπητέ συνάδελφε,

σε  π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας,

που θα γίνει στο Ναύπλιο στις 21 Οκτωβρίου 2010, ημέρα Πέμπτη

και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ (Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010, ώρα 5 μ.μ.)

1. Απολογισμός πεπραγμένων απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου

2. Οικονομικός απολογισμός-έγκριση προϋπολογισμού νέου έτους

3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

4. Κριτική και έγκριση λογοδοσίας

5. Λοιπά άλλα θέματα-συζήτηση για τον ψηφισθέντα κανονισμό Ιεροψαλτών

6. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο

Δ.Σ., Εξελεγκτική Επιτροπή και Αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία

Ιεροψαλτών Ελλάδος.

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ (Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, από ώρες 12 μ.μ. έως 3.00΄ μ.μ.)

Αρχαιρεσίες (εκλογές) για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής

Επιτροπής και Αντιπροσώπων για την Ο.Μ.Σ.Ι.Ε.

Σε περίπτωση μη απαρτίας στις 21 Οκτωβρίου 2010, η Γενική Συνέλευση

θα επαναληφθεί την επομένη ημέρα Παρασκευή, (22 Οκτωβρίου 2010)

την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο και με τα αυτά θέματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τυχόν εγγραφές νέων μελών και υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

και την Εξελεγκτική Επιτροπή θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη  21 Οκτωβρίου 2010,

ημέρα της Γ. Συνέλευσης.-

Για τον Σύνδεσμο

      Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Δαρλάσης                                              Αντώνιος Ίσσαρης

 

 Ι.Ν.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Μια θαυμάσια εκδήλωση που κατά γενική ομολογία ήταν απόλυτα επιτυχημένη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ, 27 Δεκεμβρίου 2009 στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π.Ελευθέριο Μίχο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας.

Στην πνευματική αυτή εκδήλωση, έψαλε ύμνους της εορτής των Χριστουγέννων η Βυζαντινή χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος "Ιάκωβος Ναυπλιώτης", υπό τη διεύθυνση του καθηγητή και μουσικολόγου κ. Γεωργίου Καραγιάννη.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο νομικός κ. Νώντας Σκοπετέας, με την ανάλυση των ύμνων. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ.ΙΑΚΩΒΟΣ, με ευχές για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. Τίμησαν με την παρουσία τους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ.κ. Καλλίνικος, ο Νομάρχης Αργολίδας, πολλοί ιερείς της Ι.Μ. Αργολίδας, ο Νομάρχης Αργολίδας κ. Βασίλειος Σωτηρόπουλος, ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός, ο πρώην Βουλευτής κ. Γεώργιος Τσούρνος, ο Αντινομάρχης κ. Χρήστος Τσούλος, οι Αντιδήμαρχοι Ναυπλίου κ.κ. Α.Χριστόπουλος και Δ. Μπακέας, κ.α.


 

Νέα

2018-01-05 23:03
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ «Ιάκωβος Ναυπλιώτης» Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου...

Ετικέτες

Η λίστα ετικετών είναι κενή.