Η Ενθρόνιση στο Ναύπλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ.Νεκταρίου https://syllogos-iakovos-naypliotis.webnode.gr/_files/200000317-38cd339c73/ARGOLIDOS_NEKTARIOS_16.jpg

2013-11-25 22:03

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα έγινε η ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτη Αργολίδος κ.Νεκταρίου Αντωνόπουλου στο Ναύπλιο, Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013. Τον μητροπολίτη υποδέχθηκε ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Αργολίδος, ο Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ.Αλέξανδρος καθώς και ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ.Δημήτριος Κωστούρος.  Στην τελετή της ενθρονίσεως ήταν κι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος Β΄, πλειάδα Αρχιερέων ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές αρχές του τόπου καθώς και πολύς κόσμος από την Θήβα, την Αθήνα και τα Καλάβρυτα.

Η υποδοχή έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου όπου τελέσθηκε η ακολουθία της Ενθρονίσεως. Ο Σεβασμιώτατος ενδεδυμένος τον Αρχιερατικό Μανδύα και κρατώντας την Αρχιερατική Ράβδο ανήλθε στον Αρχιερατικό θρόνο ενώ το ποίμνιο φώναζε «Άξιος, Άξιος». Η όλη τελετή της ενθρονίσεως, έγινε σε μία ατμόσφαιρα φορτισμένη από έντονη συγκίνηση. Ο νέος Μητροπολίτης Αργολίδος, εμφανώς συγκινημένος και φορτισμένος, τόνισε μεταξύ άλλων, στον ενθρονιστήριο λόγο του για το μεγάλο έργο του προκατόχου του, Μακαριστού Μητροπολίτη Ιακώβου, καθιστώντας σαφές ότι αυτό θα συνεχιστεί. Εξέφρασε το θαυμασμό του για τη σπάνια φυσική ομορφιά της περιοχής και τόνισε πως θα κάνει ότι είναι δυνατό για τον λαό της Αργολίδος.