ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ

            ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ                                                             Άργος,  23-5- 2013

  "ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ"

Ταχ.Δ/νση: Κοφινιώτου 23                                                   Αριθμ.πρωτ. 9

Άργος Αργολίδας- Τ.Κ. 21200

                                   

                                                                                               

                                                    Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

          

                                    ΕΚΤΑΚΤΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

Αγαπητέ συνάδελφε,

 

Σε  π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε   σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, που θα γίνει στο  ΄Αργος  επί της οδού Κοφινιώτου αριθμ.22,  (αίθουσα της Χριστιανικής Ένωσης Νέων)   στις  5 Ιουνίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 07.00 μ.μ.   με θέματα:

1. Κανονισμός Ιεροψάλτου.  Ενημέρωση – Συζήτηση - προτάσεις.

2. Λοιπά άλλα θέματα.

  Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επομένη Τετάρτη, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο και με τα αυτά θέματα.

                                              Για το Σύνδεσμο

  Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Δαρλάσης                                                             Γεώργιος Μαστής

 

         

Σήμερα το απόγευμα σε μία κατάμεστη αίθουσα της Χριστιανικής ένωσης Άργους, ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα της ένωσης καθώς και των Ιεροψαλτών Αργολίδος. Στο σημείο υπάρχει ναΐσκος αφιερωμένος στην Μεσοπεντηκοστή, όπου και προηγήθηκε εσπερινός . Να σημειωθεί ότι ο ναΐσκος ανεγέρθηκε μετά από πρόταση του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Καλλινίκου και ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ενώσεως.

Το σημερινό κτήριο όπου στεγάζεται η Χ.Ε.Α θεμελιώθηκε στις 6 Μαΐου του 1951 από τον τότε μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Μητροπολίτη Χρυσόστομο Α΄ Ταβλαρουράκη σε οικόπεδο από δωρεά της χήρας Ευδοκία Καλαντζή στην μνήμη του μοναδικού της παιδιού Βασιλείου το οποίο σκοτώθηκε άδικα κατά τον βομβαρδισμό του Άργους το 1943.

Επίσης κάθε Δευτέρα στο χώρο αυτό από τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο πραγματοποιείται κύκλος μαθημάτων με ερμηνεία Ευαγγελικών περικοπών και ύμνων του Ψαλτηρίου. Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η χορωδία του Καθεδρικού Ναού Αγίου Πέτρου Άργους ,υπό διεύθυνση του χοράρχη κ. Ιωάννη Χαβιαρλή. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Καλλίνικος ,ο πρόεδρος των Ιεροψαλτών Αργολίδος κ. Γ. Δαρλάσης ,καθώς και ο πρόεδρος της Χριστιανικής Ένωσης κ. Ι Ζάχος.

 

Προϊόντα

΄΄Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΣ΄΄

Ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Αργολίδας «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» ιδρύθηκε το έτος 1979 (σχετ. 114/1979 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου) με πρωτοβουλία του τότε πρωτοψάλτη του Ι.Ν.Αγ.Πέτρου Άργους Αλέξανδρου Μπιτζή και ορισμένων ιεροψαλτών της Ι.Μ. Αργολίδας.  Κύριος σκοπός του Συνδέσμου...
+

<<ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ>>

Ιάκωβος Ναυπλιώτης (1864-†1942)   Ἄρχων Πρωτοψάλτης τῆς Μ.τ.Χ.Ἐ.   Γεννήθηκε (1864) στη Νάξο, αλλά πολύ σύντομα (1870) εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στην Κωνσταντινούπολη, όπου και φοίτησε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Φέρεται ως μαθητής, στη μουσική, πολλών γνωστών δασκάλων, και κυρίως...
+

Νέα

Ετικέτες

Η λίστα ετικετών είναι κενή.